בנוף המתפתח ללא הרף של נורמות חברתיות ובחירות סגנון חיים, טכנולוגיה מתקדמת ועצה עצומה ברשת עם אין ספור אפשרויות ופלטפורמות הכרויות לבחירת בן או בת זוג לכל מטרה, שאלה שעולה יותר ויותר היא האם נישואים עדיין מחזיקים בערכם הבלתי מעורער.
השלכותיה של שאלה זו חורגות הרבה מעבר לתחום הבחירה האישית, ומחלחלות לשיקולים חברתיים-כלכליים, לקביעת מדיניות ולמגמות תרבותיות. את הזמן אי אפשר לעצור, וככל שאנו מתקדמים במרוצה לעבר שנת 2024, נושא זה הופך להיות אפילו יותר רלוונטי לניתוח והבנת הדינאמיקות האלה.
יתרה מכך כמובן שגם לפחות העשור הבא יחולל שינויים ונורמות חברתיות שיניעו את קדמת הטכנולוגיה, מה שיגדיל יותר את העצה עבור מבקשי זוגיות באמצעות פלטפורמות הכרויות שונות. השאלה הגדולה היא האם גם בשנים קדימה הקדמה הטכנולוגית תמשיך להוביל וכנגד העצה יהיה גם ביקוש? התשובה לכך ובקצרה היא סביר להניח שכן, וזאת מכן שסקרים רבים בנושא מלמדים אותנו כי ככול שהשנים נעות קדימה ויחד איתן הטכנולוגיה והקדמה, כך גם עולים אחוזי טווח גילאי המתחתנים ובאותה נשימה גם עליה חדה באחוז הזוגות המתגרשים.
המגמה העולמית של עלייה בשיעורי הגירושיןנישואים, הנחשבים באופן מסורתי לאבן הפינה של החברה, הוכתמו על ידי שיעורי גירושין מאמירים ברחבי העולם. נתונים ממחקרים רבים מציירים תמונה עגומה. הסיבות לזינוק הן כמובן לא רק קדמת הטכנולוגיה אלה שהן רבות-פנים, וכוללות שינויים בעמדות החברתיות כלפי נישואין, שינוי תפקידים מגדריים, עצמאות כלכלית גוברת וחוקי גירושין מקלים יותר.
לשיעורי גירושין גבוהים אלה יש השפעות עמוקות הן על מבנים חברתיים והן על חיי הפרט. מצד אחד, הם מסמלים שינוי בנורמות חברתיות שבהן סיום נישואין אומללים כבר אינו סטיגמה. מצד שני, הם גם מובילים לסיבוכים כמו חד-הוריות, מצוקה כלכלית ומצוקה נפשית אשר משפיעה לא רק על בני הזוג אלה גם על הילדים שבאמצע.
הבנת הממדים הפיננסיים של נישואיןבעוד אהבה וחברות קרובה במרבית המקרים מהווה את סיבת הסיבות להינשא, מהממדים הכספיים שדורש מאיתנו מוסד זה בהחלט לא ניתן להתעלם. יוקר המחיה לזוגות נשואים עלה משמעותית לאורך השנים והסבירות היא שהוא גם ימשיך לעלות. דיור, בריאות, חינוך לילדים והוצאות יומיומיות יכולים להצטבר לסכום ניכר שללא התנהלות פיננסית נבונה עשוי להביל לכאוס מוחלט וכמובן גם לגירושים. למרבה הצער רוב האנשים לא מייחסים חשיבות רבה לנאמר בפסקה זו. הם רצים לממש את "זכאותם" תחת חופה וקידושין ללא כל חשיבה קדימה וללא כל שיח רציני עם בן או בת הזוג המיועדים.
לעומת זאת, ייתכנו יתרונות כספיים מסוימים הקשורים לנישואין. אלה יכולים לכלול הטבות מס, יוקר מחיה משותף, הכנסה כפולה, בין היתר. למרות יתרונות פוטנציאליים אלה, חשוב לציין כי הם משתנים באופן משמעותי בהתבסס על גורמים כמו מיקום גיאוגרפי, רמות הכנסה ונסיבות אישיות.
הנטל הכלכלי המוטל על גרושיםגם ההשלכות הכלכליות של גירושין, ובמיוחד תשלומי מזונות, מצדיקות התייחסות. מזונות, מתן תמיכה כלכלית בהוראת בית המשפט מאחד מבני הזוג לאחר הגירושין, יכולים להטיל נטל כלכלי משמעותי. סכומי התשלום נקבעים בדרך כלל על סמך מספר גורמים כמו משך הנישואין, כושר ההשתכרות של כל אחד מבני הזוג, רמת החיים במהלך הנישואין והצרכים של כל אחד מהצדדים.
אכן, ישנם מקרים רבים בהם גרושים מוצאים עצמם כבולים לחובות מזונות משמעותיים. לחץ כלכלי נוסף זה יכול להחריף את התהליך המאתגר ממילא של בנייה מחדש של החיים לאחר גירושין, כמו כן ישנם מקרים בהם אנשים גרושים וגרושות מוצאים עצמם חסרי כל לאחר מלחמה אבודה מראש של התמודדות עם האתגרים הכלכליים העומדים בפניהם.
הדילמה: האם עדיף להישאר רווק?לאור השיקולים שהוזכרו קיים ויכוח פרובוקטיבי – האם כדאי יותר להישאר רווקים? ישנם טיעונים תקפים לשני הצדדים של הדיון הזה כאשר מרבית הטיעונים מדוברים סביב הנושאים הבאים:
מצד אחד, תומכי ההישארות כאנשים רווקים מצביעים על הגמישות, החופש והעצמאות הכלכלית שהיא מציעה. הם טוענים כי הימנעות מהמלכודות האפשריות של גירושין, כגון מאבקים משפטיים, תשלומי מזונות וסערת רגשות, עשויה להוביל לחיים בריאים ומאוזנים יותר. בנוסף, חלק גדול מהם מצביעים בצורה חדה על החשש העתידי לכלכל משפחה שלמה עם ילדים כאשר מנגד יוקר המחיה נושף בעורפם יחד עם הידיעה הברורה שהנשיפה הזו רק לך ותתחזק במהלך השנים. טענות בסגנון של "נישואין מוצלחים לעשירים בלבד" עלו מפי חלק מהם כאשר השאר הצדיקו את אמירותיהם.
מצד שני, תומכי הנישואין מדגישים את היתרונות של חברות, גידול טוב יותר לילדים, אחריות משותפת, יתרונות כספיים אפשריים וקבלה חברתית. הם טוענים כי למרות הסיכונים הקיימים לפירוק החבילה, התגמולים של נישואין מוצלחים עולים על החסרונות הפוטנציאליים.
אנו בהחלט מסכימים איתם – כאשר הנישואים מוצלחים
לסיכום:בהתבוננות מעמיקה לשנים קדימה, ברור כי מוסד הנישואין עתיק ימיו עובר תקופה של בחינה אינטנסיבית והערכה מחדש. בעוד העלייה בשיעורי הגירושין והנטל הכלכלי הנלווה מציבים חששות רציניים, היתרונות הפוטנציאליים של נישואין ממשיכים לקסום לרבים.
ההחלטה אם להתחתן או לא היא אישית מאוד ומושפעת מגורמים רבים. לכן, חשוב לפתח שיחות פתוחות סביב נושאים אלה, להעצים אנשים לקבל החלטות מושכלות על חייהם. ככל שהחברה תמשיך להתפתח, כך תגדל הבנתנו את הסוגיות המורכבות הללו.
אז מה אתם אומרים, מתחתנים או נשארים רווקים?מה שלא יהיה אנו בני האדם תמיד אוהבים להכיר אנשים חדשים וליהנות כמה שאפשר. אז אם גם אתם נמנים מבין אנשים אלו שאוהבים להכיר, לכל מטרה, ועדיין לא הצטרפתם אלינו זה בדיוק הזמן להעיף מבט
בדף הבית ולהצטרף לשירות הכרויות חינמי לקשר רציני, בילוי והכרת חברים חדשים.
לפוסט הקודם:
לפוסט הבא:
לצאת ממלכודת הדייטים המזדמנים ולמצוא מערכת יחסים מחייבת
בחזרה לקטגוריית אהבה וזוגיות
בחזרה לפינת הלהט''ב